Jak si doma připravit vlastní kefír plný živin? Pomůže vám AkuKEFIR

18.03.2021

Spousta vitamínů, lepší trávení, posílení imunity. To všechno dokáže kefír. Problém je, že v obchodech většinou najdete výrobky, které jsou konzervované a kvašení v nich dávno neprobíhá. Oproti čerstvému kefíru tak obsahují jen zlomek prospěšných látek. Jak to řešit? Pomůže vám AkuKEFIR.

Základem každého kefíru je fermentace (nebo také kvašení či kysání). Při něm se:

  • složitější nutriční látky přeměňují na jednodušší a tedy lépe stravitelné,

  • mění chuť potravin

  • a potraviny se konzervují - díky tomu déle vydrží.

Platí to nejen pro kefír, ale i pro další potraviny, u kterých se fermentace využívá. Patří mezi ně například:

  • kyselé zelí,

  • kimči,

  • kvásek a kváskové pečivo,

  • nebo jogurty.

Přínosy fermentace potravin

Fermentaci potravin dobře znali už naši předci před spoustou staletí. Zatímco oni využívali v první řadě možnost uchovat si potraviny delší dobu, my dnes oceňujeme hlavně přínosy pro naše zdraví.

Díky fermentaci potravin totiž získáte:

  • jídlo s vyšším obsahem enzymů a vitamínů B a C,

  • bohatší střevní mikroflóru a tedy lepší trávení,

  • lepší imunitu.

Testy na myších dokonce prokázaly, že fermentované potraviny pomáhají v boji proti různým druhům rakoviny!

Také proto jsou v posledních letech fermentované nápoje a potraviny stále oblíbenější. Snad každý minimálně zná někoho, kdo jí kváskové pečivo, kimči či kvašené okurky nebo pije kefír, kombuchu či nefiltrované pivo.

AkuKEFIR : čerstvý kefír podle vaší chuti

Jak už jsme ale řekli, problém je, že nápoje a potraviny v obchodech jsou zpravidla konzervované. A tedy bez živých kultur, které podporují kvašení a přinášejí blahodárné účinky. Nejlepší je proto připravit si fermentované potraviny doma.

A právě proto je tu AkuKEFIR .

V balení najdete hned sedm sáčků, které obsahují kefírové kultury. Stačí je jen zalít mlékem a nechat pracovat. A za pár dní máte před sebou kefír, který je až 10× bohatší na živiny než ten kupovaný.

Navíc je jen na vás, jakým mlékem kefírové kultury zalijete. Jestli sáhnete po kravském, kozím nebo třeba po kokosovém. A podle toho, jak dlouho necháte mléko fermentovat, tak silná bude chuť kefíru.

Nápoj tak snadno přizpůsobíte své chuti. Nebo třeba chuti svých dětí.

Získáte až 70 litrů kefíru

Z každého sáčku připravíte až 10 litrů kefíru - celé balení vám tak nabízí až 70 litrů čerstvého kefíru. Jedním nákupem tak máte vystaráno na spoustu týdnů!

Vyzkoušejte to i vy. A přesvědčte se, jak dokáže kefír pomoci vašemu zdraví.


Kefír plný živin

Lyofilizované kultury pro výrobu čerstvého domácího kefíru, který skvěle chutná a udělá dobře vašemu střevnímu mikrobiomu.